NOS Voetbal

Excelsior-trainer Poldervaart woedend op VAR Kooij

Poldervaart is boos op de videoscheids Kooij

Na afloop van Vitesse-Excelsior (3-2) ging het vooral over de afgekeurde goal van Jurgen Mattheij waardoor Excelsior niet op 1-1 kwam. Joey Kooij, de videoscheidsrechter in Zeist, oordeelde dat Ryan Koolwijk een overtreding maakte nadat hij buitenspel had gestaan. Excelsior-coach Adrie Poldervaart was na afloop woedend.

"Dit is nu de derde keer dat Joey Kooij ons als vierde man of videoscheidsrechter dubieus in ons nadeel beslist. Jurgen Mattheij kreeg een rode kaart bij De Graafschap, André Hoekstra (assistent-trainer) werd weggestuurd in het bekerduel met NEC omdat hij over de lijn stapte en nu vanavond dit weer... Ik vind het heel apart."

Over de afgekeurde goal: "Zoals ik het begrepen is de speler die door Koolwijk werd geblokt niet bij Mattheij in de buurt geweest. En kijk ook eens naar wat er vooraf ging aan de 2-0. Dat was geen corner. En Linssen gaat ook niet clean omhoog bij de 2-0. Misschien speel ik nu Calimero, maar tel nu eens op hoe vaak wij de VAR hebben meegehad! Denk ook nog aan die strafschop tegen FC Utrecht."

"Het is een schande"

Ryan Koolwijk zelf had ook grote moeite met de beslissing van de videoscheidsrechter. "Dit gebeurt dertig keer in een wedstrijd. Het wordt tijd dat ze beter gekwalificeerde mensen in Zeist neerzetten."

Bij FOX Sports trok Koolwijk nogmaals van leer. "Het is een schande. Deze man kan er geen pepernoot van. Het slaat gewoon nergens op. We kunnen die VAR beter opdoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl