Antoine Griezmann verlaat teleurgesteld het veld na het gelijkspel tegen Girona
NOS VoetbalAangepast

Atlético verslikt zich, Real Madrid en Sevilla bekeren wel door

Atlético Madrid, de nummer twee in de Spaanse competitie, heeft zich in het bekertoernooi verslikt in Girona: 3-3. Dat was niet voldoende om de kwartfinales te bereiken. Real Madrid en Sevilla verloren hun wedstrijden allebei met 1-0, maar hadden in de heenwedstrijd al voldoende marge opgebouwd om zich te kwalificeren bij de laatste acht in de beker.

Atlético was in de wedstrijd tegen Girona de bovenliggende partij. Toch was het bij rust 1-1. De thuisploeg leek al na elf minuten op rozen te zitten nadat Nikola Kalinic de 1-0 had laten aantekenen. Maar vlak voor rust kwam Girona, de nummer negen in La Liga, uit het niets op 1-1 door een fraaie volley van Valery Fernández.

Griezmann invaller

De zorgen voor Atlético werden nog groter toen Girona zelfs de voorsprong nam: Cristhian Stuani kopte na een uur raak. Dat was het sein voor Atlético om Antoine Griezmann in te brengen en dat resulteerde bijna meteen in een goal. Ángel Correa maakte gelijk na een assist van Griezmann.

De ploeg van Diego Simeone had vervolgens nog een goal nodig na de 1-1 van de eerste wedstrijd. Diego Godin raakte de lat en een treffer van oud-PSV'er Santiago Arias werd afgekeurd wegens buitenspel.

Pedro Porro viert de 3-3 van zijn ploeg Girona tegen Atlético

Griezmann leek zijn ploeg in de slotfase met een prachtig schot naar de kwartfinales te schieten, maar drie minuten voor het einde schoot Seydou Doumbia Girona verrassend naar de laatste acht: 3-3.

Real Madrid en Sevilla bekeren door

Real Madrid kwam al na een half uur achter bij CD Leganés en kwam die ene tegentreffer, van Martin Braithwaite, niet meer te boven. Door de 3-0 zege in het eigen Bernabéu, vorige week woensdag, overleefde 'de Koninklijke' echter de achtste finales.

Sevilla verloor thuis weliswaar met 1-0 van Athletic Club, maar dat was nog ruim voldoende om door te bekeren. De uitwedstrijd in Bilbao had Sevilla met 3-1 gewonnen. Bij Sevilla speelde Quincy Promes de volledige wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl