Lionel Messi strijkt naar verluidt netto 30 miljoen euro per jaar op
NOS Voetbal

Primeur: Barcelona keert Messi & co meer dan een half miljard uit

Het is dezer dagen goed toeven bij Barcelona. De Spaanse topclub keerde volgens de accountants van KPMG vorig seizoen 562 miljoen euro uit aan zijn spelers, trainers en ander personeel.

Het is voor het eerst in de voetbalhistorie dat een club door de grens van een half miljard gaat. Barcelona heeft die 'eer' te danken aan de komst van dure spelers als Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé en contractverlengingen van meerdere spelers, onder wie Lionel Messi.

Kassa voor Messi

Messi strijkt naar verluidt 30 miljoen euro per jaar op. Netto, welteverstaan. Daarnaast kreeg de Argentijn vorig seizoen een extraatje van ruim 50 miljoen euro omdat hij een nieuwe verbintenis tot medio 2021 ondertekende.

Lionel Messi tekende vorig seizoen een nieuw, verbeterd contract

Bovengenoemde kosten waren er mede debet aan dat Barcelona's salarishuishouding met 42 procent steeg ten opzichte van het seizoen 2016/2017: van 395 naar 562 miljoen euro.

De Catalanen zagen echter ook hun inkomsten stijgen, naar ruim 689 miljoen euro. Alleen bij aartsrivaal Real Madrid stroomde meer geld de clubkas in: 743 miljoen.

Hirving Lozano is volgens KPMG 48 miljoen euro waard

Ook PSV wordt genoemd in het rapport van KPMG, dat alleen de kampioenen van de acht aansprekendste Europese competities in het seizoen 2017/2018 onder de loep neemt.

De Eindhovenaren keerden een relatief bescheiden 34,6 miljoen euro uit aan salarissen. Hirving Lozano is volgens KPMG de waardevolste speler van PSV, met een marktwaarde van 48 miljoen euro. Nummer twee Steven Bergwijn is 18 miljoen waard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl