Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic moet ervoor werken, Wawrinka krijgt winst cadeau

Novak Djokovic is goed begonnen aan de jacht op zijn derde grandslamtitel op rij. De regerend Wimbledon- en US Open-kampioen ontdeed zich in de eerste ronde van de Australian Open van de Amerikaan Mitchell Krueger: 6-3, 6-2, 6-2.

Djokovic kwam vroeg in de eerste set een break achter, repareerde de schade en denderde door de derde set in. Daarin verloor de Servische nummer één van de wereld een heel lange game, maar die kostte Krueger meer kracht: zijn verzet was gebroken.

Met een zevende titel in Melbourne zou Djokovic op een totaal van vijftien grandslamtitels komen. Hij heeft alleen Roger Federer (twintig) en Rafael Nadal (zeventien) nog voor zich.

Wawrinka heeft mazzeltje

Een andere voormalig Australian Open-kampioen, Stan Wawrinka, had een mazzeltje. De Zwitser verloor de eerste set van Ernests Gulbis, maar zag de Let daarna bij 3-6, 3-1 opgeven met een rugblessure.

Wawrinka veroverde in 2014 in Melbourne zijn eerste van drie grandslamtitels (hij won ook op Roland Garros en de US Open). Hij is op de weg terug na lang blessureleed. Een speler waar de geplaatste spelers rekening mee houden.

Raonic slaat Kyrgios van zich af

Zoals Milos Raonic, zijn volgende tegenstander. De Australische tennisfans hadden reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting van de Canadees met hun favoriet Nick Kyrgios, maar ze kwamen van een koude kermis thuis.

Raonic sloeg dertig aces tegen de Australiër en won met 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl