Samir Nasri en Marko Arnautovic waren de smaakmakers bij West Ham United tegen Arsenal
NOS Voetbal

Nasri doet oude liefde Arsenal pijn bij rentree in Premier League

Samir Nasri heeft zijn rentree in de Premier League bij West Ham United opgeluisterd met een klinkende zege op zijn oude club Arsenal. De Fransman, die ruim anderhalf jaar buitenspel stond vanwege een dopingschorsing, gaf de assist bij de enige treffer in het duel: 1-0.

Voor het eerst sinds de verhuizing waren vrijwel alle 60.000 stoeltjes bezet in het Olympisch Stadion van Londen. En dat terwijl West Ham United in de laatste 23 duels met Arsenal slechts twee keer gewonnen had.

Flets Arsenal

Zaterdag trof de ploeg van trainer Manuel Pellegrino in Arsenal echter een buitengewoon fletse tegenstander, die in de eerste helft geen moment in de buurt kwam van het doel van Lukasz Fabianski.

Het enige opwindende moment voor de rust was toen Nasri vrijuit combineerde met de andere smaakmakers Marko Arnautovic en Felipe Anderson. Laatstgenoemde Braziliaan schoot echter voorlangs.

Declan Rice wordt gefeliciteerd door Marko Arnautovic na zijn goal tegen Arsenal

Na rust kwam West Ham verdiend op voorsprong dankzij de eerste Premier League-goal van het grote talent Declan Rice. De 19-jarige Ierse middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Nasri en ramde de bal in het dak van het doel.

Kansjes Arsenal

Daarna moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten. Arsenal kreeg kansen via Aubameyang, Alex Iwobi en Mattéo Guendouzi, maar die hadden het vizier niet op scherp staan.

In de slotfase vond Arsenal via Aubameyang en Laurent Koscielny nog wel twee keer het net, maar beide treffers werden afgekeurd omdat aangever Sead Kolasinac buitenspel had gestaan.

Vijfde plaats

Door de vijfde nederlaag van het seizoen verliest Arsenal terrein in de strijd om de vier plekken die recht geven op Champions League-deelname. Manchester United kan zondag zelfs langszij komen als het zou weten te winnen bij Tottenham Hotspur.

Later op zaterdag neemt koploper Liverpool (met Van Dijk en Wijnaldum) het op tegen Brighton & Hove Albion (met Pröpper en Locadia) en krijgt nummer vier Chelsea bezoek van Newcastle United.

Manchester City besluit de 22ste speelronde maandagavond in eigen huis tegen Wolverhampton Wanderers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl