Naast Bibiane Schoofs is ook Richèl Hogenkamp nog actief in de kwalificaties
NOS Sport

Schoofs mag nog dromen van Australian Open, Halep onderuit bij rentree

Naast Richèl Hogenkamp mag ook tennisster Bibiane Schoofs nog hopen op deelname aan de Australian Open. De 30-jarige Schoofs was in de eerste kwalificatieronde voor het grandslamtoernooi te sterk voor Liang En-Shuo uit Taiwan: 6-2, 5-7, 6-4.

Schoofs stuit in de tweede van drie kwalificatierondes op de 21-jarige Russische Natalia Vichliantseva. Hogenkamp neemt het op tegen de Australische Isabelle Wallace, nadat ze dinsdag te sterk was gebleken voor landgenote Aranxta Rus.

Behalve Rus zijn ook Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine en Tallon Griekspoor al klaar in Melbourne. Griekspoor sneuvelde woensdag tegen de Amerikaan Bjorn Fratangelo in twee sets: 4-6, 5-7. Lemoine verloor van de Russische Anna Kalinskaja: 1-6, 6-7 (14). In de tweede set liet Lemoine na 6-3 in de tiebreak nog vier setpoints liggen voordat ze op het vijfde matchpoint capituleerde.

Lesley Kerkhove moest dinsdag al haar meerdere erkennen in de Française Amandine Hesse: 1-6, 7-6 (4), 7-6 (8).

Bertens en Haase

Kiki Bertens en Robin Haase zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open, dat op 14 januari van start gaat.

Bertens bereidt zich deze week voor in Sydney, waar ze woensdagmorgen een belangrijke titelconcurrente zag wegvallen. Simona Halep, de nummer één van de wereld, ging in twee sets onderuit tegen Ashleigh Barty: 4-6, 4-6.

Halep speelde in Sydney voor het eerst sinds 30 september weer een partij in wedstrijdverband. Een rugblessure hield haar maandenlang aan de kant en kostte haar onder meer de WTA Finals. Door het afzeggen van de Roemeense mocht Bertens alsnog meedoen aan het officieuze WK. De Wateringse bereikte daar de halve finales waarin ze verloor van Jelina Svitolina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl