Harry Kane (l) juicht na zijn treffer tegen Chelsea

Spurs zetten stap richting League Cup-finale na zege op Chelsea

Tottenham Hotspur ligt nog altijd op koers om voor het eerst sinds 2008 een beker aan de prijzenkast toe te voegen. In de halve finales van de League Cup wonnen de Spurs met 1-0 van stadgenoot Chelsea.

Voor de ploeg van Mauricio Pochettino was het treffen met Chelsea al de derde Londense derby op rij in het tweede Engelse bekertoernooi. Na het eveneens nabijgelegen Watford werden achtereenvolgens West Ham United en Arsenal verslagen.

Na 24 minuten ontsnapte Harry Kane, die voor het eerst sinds 2015 in de basis stond bij een League Cup-duel, aan de buitenspelval en werd de Engelsman in het strafschopgebied onderuit gegleden door Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga.

Nadat de videoarbiter na lang beraad had geoordeeld dat Kane in aanloop naar de strafschop niet buitenspel had gestaan, schoot de spits zijn ploeg van elf meter gedecideerd op voorsprong.

Het was de 160ste treffer van Kane voor de Spurs, die bovendien voor de zesde wedstrijd op rij het net vond. Dat is een evenaring van zijn persoonlijke record.

Bayern-target heeft pech

Op slag van rust was de veelbesproken Callum Hudson-Odoi - de 18-jarige aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München - dicht bij de gelijkmaker.

Zijn voorzet belandde via het been van Danny Rose en de vingertoppen van doelman Paulo Gazzaniga op de binnenkant van de paal.

Spurs-doelman Paulo Gazzaniga ziet tot zijn opluchting dat de inzet van Callum Hudson-Odoi op de paal belandt

In de tweede helft zette Chelsea de thuisclub met de rug tegen de muur, maar tot een doelpunt leidde dat niet. De Spurs maakten er steeds meer een fysieke strijd van en bleven daarin fier overeind.

56 kilometer

De tweede halve finale gaat tussen titelverdediger Manchester City en het bescheiden Burton Albion. Woensdag reist de club uit League One (derde niveau) af naar het Etihad-stadion voor de eerste wedstrijd. De returns in de halve finales zijn op 23 en 24 januari.

Als Tottenham op 24 februari in de finale op Wembley de League Cup verovert, dan heeft het daarvoor in het hele toernooi maar 56 kilometer hoeven reizen.