Xherdan Shaqiri

Invaller Shaqiri goud waard voor Liverpool tegen United

Liverpool heeft in de topper tegen Manchester United de zesde opeenvolgende zege op Anfield geboekt: 3-1. Xherdan Shaqiri vervulde een hoofdrol door als invaller de 2-1 en 3-1 voor zijn rekening te nemen.

Shaqiri kwam in de 70ste minuut binnen de lijnen voor Naby Keïta en drie minuten later schoot hij via de onderkant van de lat raak. Nog geen tien minuten later trof hij opnieuw doel, al had hij het geluk dat Eric Bailly de bal van richting veranderde.

De 27-jarige Shaqiri kwam dit jaar over van Stoke City, maar onder trainer Jürgen Klopp wist hij tot dusver nog niet te imponeren.

Sadio Mané had Liverpool halverwege de eerste helft op voorsprong gezet en niet veel later maakte Jesse Lingard gelijk. Aan de 1-1 van Lingard ging een fout van Liverpool-doelman Alisson Becker vooraf. De keeper liet de bal onnodig los.

Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd meededen, is bezig aan een sterkte reeks: de laatste vijf duels leverden louter overwinningen op.

• AFP
    Liverpool viert de 1-0 van Sadio Mané
  • AFP
    Manchester United viert de 1-1 van Jesse Lingard
  • EPA
    Roberto Firmino en Diogo Dalot

Door de zege herovert Liverpool de koppositie in de Premier League. De ploeg heeft een punt meer dan Manchester City, dat zaterdag Everton versloeg (3-1). Manchester United blijft zesde en heeft nu al negentien punten achterstand op Liverpool.

Arsenal

Eerder op de dag leed Arsenal weer eens een nederlaag (uit tegen Southampton, 3-2) en won Chelsea bij Brighton & Hove Albion (1-2).