Arsenal-trainer Unai Emery

Southampton bezorgt Arsenal eerste nederlaag sinds medio augustus

Arsenal heeft voor het eerst in sinds 18 augustus (3-2 tegen Chelsea) verloren in de Premier League. De ploeg van trainer Unai Emery kwam in de uitwedstrijd tegen Southampton twee keer terug van een achterstand, maar na de 3-2 in de 85ste minuut van invaller Charlie Austin was het verzet gebroken.

Austin bezorgde degradatiekandidaat Southampton pas de tweede overwinning van het seizoen. Het betekende de eerste zege voor de nieuwe trainer Ralph Hasenhüttl, die vorige week debuteerde met een nederlaag bij Cardiff City (1-0).

Veertien

Emery, de opvolger van Arsène Wenger, begon bij Arsenal met nederlagen in augustus tegen Manchester City en Chelsea, maar daarna bleef zijn ploeg veertien competitieduels op een rij ongeslagen.

Bij Southampton kwam Arsenal voor rust twee keer achter via kopballen van Danny Ings, maar Henrikh Mkhitaryan bracht Arsenal twee keer op gelijke hoogte. Vanaf de bank zag Wesley Hoedt hoe zijn ploeggenoot Austin de thuisclub de winst schonk.

Eden Hazard

Chelsea won dankzij twee snelle doelpunten van Pedro met 2-1 bij Brighton & Hove Albion. Eden Hazard wierp zich bij Chelsea andermaal op als de grote gangmaker.

Het werd in de tweede helft nog spannend na de aansluitingstreffer van Solly March, maar ook met invaller Jürgen Locadia binnen de lijnen wist Brighton niet meer langszij te komen. Davy Pröpper speelde de hele wedstrijd bij de thuisclub.