Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Van der Poel schrijft ook vijfde Superprestige op zijn naam

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn superieure zege in de Scheldecross ook de Superprestige-race in Zonhoven gewonnen. Van der Poel, al winnaar van de eerste vier Superprestigekoersen, bleek ook in de vijfde wedstrijd weer een klasse apart.

Al bij de start ging hij ervandoor met z'n broer David en de Belg Tom Meeusen (beiden ploeggenoten) en halverwege de eerste ronde reed hij al solo op kop.

Op het met een laagje sneeuw bedekte, zanderige parcours had Van der Poel op drie ronden van het einde al een minuut voorsprong op de rest.

Wereldkampioen Wout van Aert werd voor de derde keer tweede. Toon Aerts (twee keer tweede) eindigde na pech op de derde plaats.

Sanne Cant

Sanne Cant won bij de vrouwen de vijfde race in de Superprestige-reeks. De Belgische finishte in Zonhoven net voor onze landgenote Denise Betsema.

Wereldkampioene Cant beleefde tot nu toe een mager seizoen. Ze had nog geen enkele WB- of SP-wedstrijd gewonnen en boekte één zege in de DVVT-cyclus.

Val

In Zonhoven achterhaalde ze halverwege de koers met de Nederlandsen Betsema en Ceylin Alvarado de Britse koploopster Niki Brammeier, die na een val afhaakte.

Nadat ook Alvarado was gelost, streden Cant en Betsema om de winst. Een foutje van Betsema, die na haar eerste WB-zege en haar eerste DVVT-zege aasde op haar eerste SP-zege, bracht de beslissing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl