Thomas Verheydt baalt van een gemiste kans

Topper Go Ahead-Den Bosch blijft 0-0, Sparta neemt koppositie over

De topper in de eerste divisie tussen koploper Den Bosch en Go Ahead Eagles (derde) is in 0-0 geëindigd. Door het gelijkspel heeft Sparta (5-0 thuiszege op nummer voorlaatst Jong AZ) de koppositie veroverd.

5. Roda JC 31 30-22

Go Ahead was voor rust oppermachtig en stapelde ook kans op kans. Zo was Jeroen Veldmate met een kopbal gevaarlijk, werd de volley van Richard van der Venne van de lijn gehaald door Leo Vaisanen en zagen Thomas Verheijdt en Jaroslav Navratil hun schoten gekeerd worden door doelman Wouter van der Steen.

Den Bosch kon alleen terugkijken op een kans van Stefano Beltrame, maar Veldmate wist zijn inzet tijdig te blokken. Ook in de tweede helft was Go Ahead de betere ploeg en toen Danny Holla weggestuurd werd na zijn tweede gele kaart nam de druk op de koploper nog meer toe. Telkens weer stond Van der Steen met knappe reddingen een Deventer doelpunt in de weg.

Sparta wint met ruime cijfers

Sparta had een simpele avond tegen Jong AZ. Mohamed Rayhi scoorde voor rust twee keer tegen de nummer voorlaatst. Hij omspeelde de doelman bij de 2-0 en tekende voor de 4-0 vanaf de strafschopstip. Bart Vriends tekende met zijn eerste treffer van het seizoen voor de 3-0. Halil Dervisoglu maakte er in blessuretijd 5-0 van.

Cambuur (elfde) was thuis tegen nummer vier FC Twente lange tijd de betere ploeg. Doelman Joël Drommel wist ook maar net Kevin van Kippersluis van scoren af te houden. Een kwartier na rust kwam Twente op voorsprong, via Aitor Cantalapiedra, die de bal met links fraai in de kruising schoot.