Lex Immers (helemaal rechts) wordt omhelst. Hij maakte twee goals tegen Willem II
NOS Voetbal

Immers schiet en kopt ADO langs Willem II

ADO Den Haag heeft het linkerrijtje weer in zicht na de 3-0 zege bij Willem II. De Tilburgers moeten juist vrezen dat de staartploegen gaan naderen.

Tot aan de aftrap stonden beide ploegen op de elfde en twaalfde plaats met hetzelfde aantal punten (16). ADO kan door treffers van Erik Falkenburg en Lex Immers (2) het vizier naar boven richten. De Hagenaars slaagden in de opdracht om Fran Sol, het belangrijkste wapen van Willem II, nagenoeg te neutraliseren.

Falkenburg scoorde tegen zijn oude club al vroeg. Hij vond in de negende minuut na een prima aanname met een knap schot de hoek. Willem II zocht daarna de aanval, maar miste snelheid en vooral creativiteit.

Erik Falkenburg (l) viert de 1-0 met Nasser El Khayati

De Tilburgers kregen, nadat Nasser El Khayati eerst nog voor ADO had gemist, een flinke kans. Sol kreeg bij de tweede paal zijn voet niet goed tegen de bal. Ook Daniël Crowley had kunnen scoren, maar hij vuurde recht in de handen van keeper Robert Zwinkels.

De thuisploeg toonde na rust iets meer aanvallende daadkracht. De 1-1 hing in de lucht, maar Sol zocht het doel te hoog. ADO was aan de andere kant dodelijk effectief. Immers schoot in de tegenaanval resoluut de 0-2 binnen.

Publiekswissel Immers

De hoop op een goed resultaat was daarmee weg bij de Tricolores. Immers kopte ook nog bekeken de 0-3 tegen de touwen na mooi voorbereidend werk van El Khayati. Een publiekswissel was de beloning voor de tweevoudig doelpuntenmaker.

Overigens pakte Tom Beugelsdijk een gele kaart. Dat gegeven is niet zo zeer nieuws, maar wel dat het alweer zijn zevende gele kaart van het seizoen was. Hij had daar slechts dertien overtredingen voor nodig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl