NOS Nieuws

Wekdienst 11/12: May op bezoek bij Rutte en wie wordt 'Persoon van het Jaar'

Goedemorgen! De Britse premier May komt ontbijten bij premier Rutte en Time kiest de Persoon van het Jaar.

Het blijft vandaag zo goed als droog en de zon schijnt af en toe. Er zijn ook wolkenvelden, en het wordt zo'n 6 tot 8 graden bij een matige noordwestenwind. Donderdag en vrijdag blijft het droog, het wordt dan geleidelijk kouder. Pas zaterdag gaat er weer neerslag vallen.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Britse premier May komt ontbijten bij premier Rutte in het Catshuis. Gisteren werd de stemming in het Britse Lagerhuis over het brexit-akkoord uitgesteld. Er is dus genoeg te bespreken.
  • Time Magazine maakt de persoon van het jaar bekend. Onder andere Donald Trump, de gezinnen die Trump aan de grens met Mexico scheidde, Jamal Khashoggi en Meghan Markle maken kans.
  • En Tim Hofman gaat vandaag met 250.000 handtekeningen op zak naar de Tweede Kamer. Hij wil "een kinderpardon dat wel werkt".

Wat heb je gemist?

Veel meisjes in de derde klas van de middelbare school presteren beter dan hun schooladvies. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bij meisjes gaat het om 16 procent, bij jongens is dat 10. De tendens geldt op alle schoolniveaus: van het vmbo tot en met het vwo.

Uit eerder onderzoek bleek dat meisjes over het algemeen makkelijker omgaan met de overgang naar de middelbare school. Ook zijn hun hersenen op die leeftijd verder ontwikkeld waardoor ze meer motivatie hebben en meer tijd besteden aan huiswerk dan jongens.

Ander nieuws uit de nacht

Maria Boetina zou onder meer hebben willen infiltreren in de wapenlobby-organisatie NRA

En dan nog even dit

De NASA-ruimtesonde Osiris-Rex heeft sporen van water aangetroffen in een ruimterots op de planetoïde Bennu. Het ruimtevoertuig voert daar sinds begin deze maand verkenningen uit. Het gaat volgens NASA niet om vloeibaar water, de sporen zijn waarschijnlijk afkomstig van een grotere asteroïde waaraan Bennu vastzat.

De vondst van water kan volgens de onderzoekers mogelijk meer vertellen over het ontstaan van het leven op aarde. "Dit zijn precies de sporen waarnaar we op zoek waren", zegt hoofdonderzoeker Dante Lauretta.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl