NAC viert de openingstreffer van Mitchell te Vrede Vitesse

NAC geen hekkensluiter meer na zege op Vitesse

NAC Breda is niet langer de nummer laatst van de eredivisie. De ploeg won in eigen huis met 2-1 van Vitesse en wipte op doelsaldo over De Graafschap heen in de ranglijst.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Vitesse, maar de thuisploeg nam het initiatief al snel over en kreeg kansen. Zo ging een schot van Mikhail Rosheuvel naast en wist Vitesse-doelman Eduardo een kopbal van Mitchell te Vrede nog net over de lat te tikken.

Het venijn van de eerste helft zat in de slotfase, waarin videoscheidsrechter Christian Mulder twee keer de hoofdrol speelde.

Vijf minuten voor rust riep hij scheidsrechter Allard Lindhout naar de kant om tv-beelden te bekijken, wat ertoe leidde dat een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd opgewaardeerd tot een strafschop. Navarone Foor probeerde het met een panenka, maar zijn poging vloog over het doel.

Op slag van rust greep de videoscheidsrechter opnieuw in en ditmaal leverde het wel een doelpunt op. Het doelpunt van Te Vrede werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar vanuit Zeist kreeg Lindhout echter te horen dat daar geen sprake was en zo kon het thuispubliek alsnog de 1-0 vieren.

NAC krijgt loon naar werken na gelijkmaker

Ook in de tweede helft bleef NAC uitstekend spelen, terwijl Vitesse vooral met slordigheden opviel. Toch kwamen de bezoekers twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte.

Bryan Linssen kopte de 1-1 binnen, nadat Vjatsjeslav Karavajev alle gelegenheid had gekregen om een voorzet rond de strafschopstip af te leveren. Het bezorgde Vitesse nieuw elan en NAC maakte benauwde ogenblikken door.

Vlak voor tijd kreeg NAC toch nog loon naar werken. Arno Verschueren kreeg na een handige kopbal van Mounir El Allouchi de bal voor z'n voeten, omspeelde doelman Eduardo en maakte de 2-1.

Strafschoppen bezorgen Sloetski hoofdpijn

De mislukte strafschop van Foor was al de vierde keer (in vijf pogingen) dat Vitesse dit seizoen een penalty miste.

Vitesse-coach Leonid Sloetski had om die reden afgelopen vrijdag op de training van Vitesse een penaltybokaal ingevoerd. Thulani Serero won dat toernooitje, maar liet de strafschop over aan Foor.