NOS Nieuws

Wekdienst 9/12: Nieuwe dienstregeling NS en prijs voor mooiste natuurfoto

Goedemorgen! In de eredivisie staan vier wedstrijden op de planning. En neem je vandaag de trein? Vergeet dan niet de reisplanner te checken. Vandaag gaat namelijk de nieuwe dienstregeling van NS in.

Er vallen verspreid over het land buien, maar geleidelijk aan komen er meer opklaringen. In de loop van de dag breekt de zon vaker door en neemt de wind iets af. Het wordt zo'n 9 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De nieuwe dienstregeling van de NS gaat in. Voor 98 procent van de reizigers verandert er niets. Wel rijden er vanaf vandaag nieuwe sprinters op het spoor.
  • Vanmiddag worden de winnaars van de WWF-Frans Lanting Photo Awards bekendgemaakt. Het is de grootste natuurfotowedstrijd in Nederland.
  • Op het WK hockey in India speelt Oranje tegen Pakistan. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.
  • De vijftiende speelronde van de eredivisie wordt met vier duels afgesloten. FC Utrecht speelt tegen Heracles Almelo, FC Emmen neemt het op tegen Feyenoord, VVV Venlo meet zich met FC Groningen en de dag wordt afgesloten met NAC-Vitesse. De wedstrijden zijn te volgen in ons liveblog.
  • Bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Poolse Tomaszow staan de lange afstanden op het programma: de 5 kilometer voor vrouwen en de 10 kilometer voor mannen.

Wat heb je gemist?

Onderhandelaars op de klimaattop in Polen worden het volgens de BBC niet eens over hoe een VN-klimaatrapport moet worden omschreven. Het rapport uit oktober stelt dat er veel extra maatregelen nodig zijn om de opwarming van de aarde te voorkomen en is een van de belangrijkste agendapunten op de Poolse klimaattop.

Onderhandelaars in Katowice willen een passage opnemen waarin staat dat de conferentie het rapport "verwelkomt". Maar vertegenwoordigers van de VS, Rusland, Saudi-Arabië en Koeweit willen een andere formulering, namelijk dat de conferentie "kennis heeft genomen" van het rapport. Omdat ze er niet uitkomen, staat er nu niets over het rapport in de tekst van de conferentie.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

"Dames en heren, houd u vast, we gaan met z'n allen naar boven", roept sluiswachter Hans Kleine Schaars enthousiast over de intercom. Hij is blij dat zijn Prins Bernhardsluis in Deventer na drie maanden weer open kan. Door de lage waterstand in de IJssel konden er sinds augustus geen schepen passeren. Nu het waterpeil weer is gestegen maakt de pleziervaart weer dankbaar gebruik van de sluis, tot genoegen van sluiswachter Hans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl