Napoli viert het doelpunt van Piotr Zielinski

Ruime zege Napoli bij debuut Younes, Cagliari met negen man naast Roma

Napoli heeft dankzij een 4-0 thuiszege op Frosinone het gat met koploper Juventus weer verkleind tot acht punten. De nummer twee van de Serie A kwam via doelpunten van Piotr Zielinski en Adam Ounas al voor rust op 2-0.

Oud-Ajacied Arek Milik verdubbelde die voorsprong in de tweede helft met twee treffers. Een andere voormalig Ajax-speler, Amin Younes, maakte een kwartier voor tijd eindelijk zijn debuut voor Napoli.

Hij deed dat met rugnummer 34, als eerbetoon aan zijn ploeggenoot bij Ajax, Abdelhak Nouri. Rai Vloet bleef de hele wedstrijd op de bank bij Frosinone.

Juventus was vrijdagavond al met 1-0 te sterk voor Inter en leidt de Serie A met 43 punten. Napoli volgt op 35 punten.

De soap van Younes

De Duitser leek in de winterstop van vorig jaar van Ajax naar Napels te verkassen, maar die transfer ging uiteindelijk niet door.

Younes werd na een incident in het duel met sc Heerenveen, hij weigerde in te vallen, uit de Ajax-selectie gezet en maakte afgelopen zomer alsnog de overstap naar Italië. Vanwege een zware achillespeesblessure was hij echter lang uitgeschakeld.

Bizar slot bij Cagliari-AS Roma

AS Roma, waar Justin Kluivert in de basis begon, leek lang op weg naar een simpele zege bij Cagliari en verdedigde tot aan de 85ste minuut nog een 2-0 voorsprong, maar verliet Sardinië na een 2-2 gelijkspel.

Artur Ionita deed vlak voor tijd wat terug voor de thuisploeg door met een rake kopbal voor de 1-2 te tekenen en daar leek het ook bij te blijven. Zeker nadat de thuisploeg met negen man kwam te staan na rode kaarten voor Darijo Srna en Luca Ceppitelli.

Toch wist Cagliari nog een keer het net te vinden. Marco Sau anticipeerde goed op een wanhoopsbal van achteruit en liep daarna alleen op Roma-keeper Robin Olsen af om vervolgens de 2-2 binnen te schuiven.