Een zorgelijke blik bij Henk Fraser

Sparta te kijk gezet door hekkensluiter Helmond Sport

De drie ploegen uit de topvijf van de eerste divisie die vrijdagavond in actie kwamen, hebben alle drie verloren. De nederlaag van Sparta bij hekkensluiter Helmond Sport was het opvallendst.

Op Sportpark De Braak lag de (tijdelijke) koppositie voor het grijpen voor de Rotterdammers, maar het elftal van Henk Fraser verloor met 3-0.

De thuisploeg kwam met fortuin op 1-0: een buiteling van Arne Naudts leverde zowaar een strafschop op en Tibeau Swinnen benutte dat buitenkansje. Het sterkere Sparta creëerde niet veel kansen en zag Nick de Louw plots de 2-0 scoren. De 3-0 kwam uit een kopbal van Naudts.

Helmond-aanvoerder Swinnen schiet de strafschop binnen

Het is voor Helmond, het elftal van trainer Rob Alflen, pas de eerste zege van het seizoen. Voor Sparta is het de tweede nederlaag deze competitie.

De Rotterdammers hebben net als koploper Go Ahead Eagles en FC Den Bosch 32 punten, al hebben beide laatstgenoemde clubs een duel minder gespeeld.

Nummer vier TOP Oss verloor thuis van Roda JC: 0-5. Grote man bij Roda was de Duitser Mario Engels, met twee assists en twee doelpunten.

Wout Brama en Peet Bijen balen na een tegengoal

Voor FC Twente, de nummer vijf, werd het een pijnlijke avond. De Tukkers verloren thuis met 5-2 van regerend kampioen Jong Ajax, waar Carel Eiting na een enkelblessure zijn rentree maakte.

Twente kwam snel op voorsprong, maar de bezoekers herstelden zich en scoorden voor rust drie keer. "Voetballen, voetballen!", klonk het vanuit de kelen van geïrriteerde Twente-supporters.

De tweede helft werd vanuit Twents oogpunt echter niet veel beter. Adviseur Fred Rutten zag vanaf de tribune hoe de thuisclub voor schut werd gezet door Jong Ajax. In de extra tijd kreeg Twente-verdediger Cristian Gonzáles ook nog een rode kaart.