De letters bij het Rijksmuseum
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Logo 'I Amsterdam' begin december weg bij Rijksmuseum

Het 'I Amsterdam'-logo dat op het Museumplein staat, wordt begin december weggehaald. Dat gaat de maandag of dinsdag voor Sinterklaas gebeuren. De letters staan in de weg en trekken grote groepen toeristen.

De afgelopen maanden barstte een flinke discussie los over het logo van 2 meter hoog en 23 meter breed dat al vijftien jaar bij het Rijksmuseum staat. Op 8 november stemde de gemeenteraad in met een motie van GroenLinks om de letters weg te halen.

Vergistoeristen

De eerste drie weken na de verwijdering staan er hosts op de plek om 'vergistoeristen' van informatie te voorzien en te wijzen op andere selfielocaties, schrijft AT5. Er zijn drie sets letters: zo staat er nog een op Schiphol en er reist er een door de stad. Dat moet toeristen naar andere wijken lokken.

De weggehaalde set wordt voorlopig opgeslagen. Het logo wordt niet verkocht, meldt NH Nieuws. Er was al wel belangstelling van Madurodam (I Madurodam) en een Friese ondernemer (Amsterdam Lake District), maar ook van Appingedam, dat er het anagram I am Damster van wilde maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl