Harry Kane na het maken van de winnende goal

Engeland op valreep naar groepswinst en laatste vier in Nations League

Engeland heeft zich in groep 4 van de Nations League (divisie A) door een verdiende 2-1 zege op Kroatië verzekerd van groepswinst en daardoor geplaatst voor de halve finales. De Kroaten zijn gedegradeerd.

De zege op Wembley was zwaarbevochten. Raheem Sterling en vooral Harry Kane misten opgelegde kansen. De Kroaten, die bij winst groepswinnaar zouden zijn geworden, scoorden toen Andrej Kramaric de bal na een klein uur via een verdediger in het doel werkte.

Jesse Lingard

Scenario

Jesse Lingard tikte een klein kwartier voor tijd na een verre ingooi de 1-1 binnen. Bij die uitslag zou Spanje de groep winnen en Engeland degraderen, dus de bal werd snel uit het doel gevist.

Kane bracht de Engelsen in de 85ste minuut in extase, toen hij na een vrije trap glijdend de winnende treffer aantekende. Wembley barstte uit zijn voegen en in de laatste minuten werd er niet meer gescoord.

Engeland scoorde zes keer in vier duels, Spanje kwam liefst twee keer zo vaak tot scoren. De Spanjaarden hadden eerder in de poule in eigen land met liefst 6-0 gewonnen van de Kroaten, maar verloren donderdag in Kroatië met 3-2.

Finaleronde

De finaleronde, met vier teams, wordt gespeeld in Portugal dat zich als eerste land wist te kwalificeren voor de laatste vier. Ook Oranje maakt nog kans op een plek bij de laatste vier. Een gelijkspel in en tegen Duitsland is maandag voldoende.