Go Ahead Eagles viert de goal van Jaroslav Navratil

Go Ahead vergroot gat met Twente en neemt leiding over van Sparta

Go Ahead Eagles heeft voorkomen dat FC Twente op gelijke hoogte is gekomen in de eerste divisie. De ploeg uit Deventer won zelfs met 1-0 in Enschede, waardoor het gat tussen beide titelkandidaten vergroot is tot zes punten. Omdat Sparta niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij NEC, is Go Ahead weer koploper.

In de blessuretijd van de eerste helft schoot Jaroslav Navratil Go Ahead naar de winst.

Go Ahead Eagles speelde de laatste zes minuten van de officiële speeltijd met een man minder, nadat Julian Lelieveld zijn tweede gele kaart had gekregen. In de slotfase bleven de Deventenaren met hangen en wurgen overeind.

John Stegeman, de coach van Go Ahead

Favorieten

Het gefrustreerde FC Twente, voorafgaand aan het seizoen bestempeld als de favoriet voor het kampioenschap, kwam niet tot scoren en moet de komende weken nog meer punten goedmaken op de koplopers.

FC Twente staat vijfde met 26 punten na 14 wedstrijden. FC Den Bosch, dat nu gedeelde tweede staat, won al voor de achtste keer op rij. In IJmuiden werd Telstar met 4-1 verslagen.

NEC-Sparta

Sparta verspeelde door een gelijkspel bij NEC de koppositie. De Rotterdammers slaagden er in stadion De Goffert in Nijmegen nog wel in terug te komen van een achterstand.

Sven Braken zorgde al vroeg voor de openingstreffer in Nijmegen. De aanvaller van NEC raakte de bal na een lage voorzet van links van Leroy Labylle goed en liet doelman Roy Kortsmit kansloos.

Sparta kreeg kansen op de gelijkmaker via Lars Veldwijk, Ilias Alhaft en Giliano Wijnaldum, maar moest wachten tot diep in de tweede helft alvorens Abdou Harroui met een schot uit tweede lijn alsnog de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten.