NOS Voetbal

Met Hollandse School wil Keizer Sporting naar zijn hand zetten

Keizer: 'Wil met aanvallende speelstijl iets toevoegen aan Sporting'

Wat er in een jaar tijd allemaal niet kan gebeuren. 326 dagen geleden werd Marcel Keizer nog ontslagen als trainer van Ajax en via een omzwerving in Abu Dhabi is de 49-jarige coach inmiddels neergestreken in Lissabon bij Sporting Portugal.

Bij die topclub werd de in Badhoevedorp geboren trainer maandag gepresenteerd. "Ik ben heel blij om hier te zijn. Het voelt goed om coach te zijn van zo'n grote club als Sporting", zei Keizer, die nu al te spreken is over de mentaliteit van zijn nieuwe spelers.

"Het team ziet er goed uit. De spelers hebben veel passie voor de club. Ik hoop dat ik daar als trainer iets aan toe kan voegen."

Hollandse School

Dat wil Keizer doen door het gedachtegoed van de Hollandse School mee te nemen naar Portugal. "Ik wil een aanvallende speelstijl toevoegen en ook veel druk zetten vanuit de verdediging", zei hij met kenmerkende tongval.

"Ik ben blij dat het team de afgelopen wedstrijden heeft gewonnen. En dat het gelijk heeft gespeeld tegen Arsenal, natuurlijk. We willen dit doorzetten met goed voetbal en goed positiespel. Maar voor mij is dit een heel grote uitdaging."

Marcel Keizer bij Sporting Portugal

Na Ajax krijgt Keizer bij Sporting opnieuw te maken met de druk van moeten presteren. Sporting is een van de drie traditionele topclubs van Portugal en staat in de Primeira Liga tweede met twee punten achterstand op FC Porto. De club wil voor het eerst sinds 2001/2002 weer landskampioen worden.

"Als je werkt bij een topclub, en dat is Sporting, dan wil je titels pakken. Maar eerst willen we kijken of we dit team beter en sterker kunnen maken."

Wederzijdse liefde

De prille liefde tussen coach en club is wederzijds. Voorzitter Frederico Varandas zegt bewust voor Keizer gekozen te hebben. "Wij geloven dat Marcel Keizer de man is met het beste profiel voor onze club. Hij is een jonge, ambitieuze coach met passie voor zijn werk."

"Hij is ook niet bang om jonge spelers in te zetten en streeft naar aanvallend en dominant voetbal", looft Varandes Keizer, die zijn nieuwe ploeg afgelopen zondag door twee goals van Bas Dost met 2-1 zag winnen van Chaves.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl