NOS Schaatsen

Winst ontglipt shorttrackers in mixed relay, vrouwen vierde na val

Zilver voor gemengde estafetteploeg na ultieme jump Hongarije

De gemengde aflossingsploeg heeft voor de tweede week op rij zilver veroverd in de wereldbeker. De Nederlandse shorttrackploeg, met Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting, pakte in het begin van de race de leiding, maar kon de zege net niet over de streep trekken.

Na een val van de Chinese Fan Keixin leek Nederland op weg naar het goud. In de slotronden liet Knegt zich echter nog passeren door de Hongaar Sandor Shaolin Liu, die een halve schaatslengte eerder over de streep kwam.

Een week geleden overkwam Knegt in de finale van de relay bij de mannen iets vergelijkbaars. In Calgary reed hij toen bij het ingaan van de slotronde aan de leiding, om vervolgens te moeten zien hoe Hongarije en Zuid-Korea hem in de laatste meters voorbijstreefden.

Knegt wordt op de streep afgetroefd door de Hongaar Sandor Shaolin Liu

In de vrouwenfinale reden Schulting, Van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries lang aan de leiding, maar na een val van De Vries was de Nederlandse ploeg kansloos voor een medaille. De winst ging naar olympisch kampioen Zuid-Korea.

Voor de mannen eindigde het aflossingstoernooi vrijdag al in de kwartfinales. Liu bezorgde Hongarije het goud voor China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl