NOS SchaatsenAangepast

Schulting afgetroefd door Poolse Maliszewska in finale 500 meter

Na drie keer goud pakt Schulting op 500 meter in Salt Lake City zilver

Shorttrackster Suzanne Schulting is op de 500 meter tegen haar eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Schulting moest in de finale van de tweede wereldbeker in Salt Lake City genoegen nemen met zilver achter de Poolse Natalia Maliszewska .

Schulting begon het seizoen voortreffelijk met drie gouden plakken. Vorige week in Calgary was de olympisch kampioene op de 1.000 meter al goed voor twee afstandszeges, zaterdag zegevierde ze in Salt Lake City op hetzelfde nummer.

Voorbijgestreefd in slotfase

In de finale, waaraan ook Yara van Kerkhof deelnam, greep Schulting direct de leiding. Enkele ronden voor het einde kwam Maliszewska onderdoor. Een ultieme poging van Schulting om haar voorbij te gaan mislukte. Van Kerkhof eindigde als laatste.

De Vries vierde op 1.000 meter

Op de 1.000 meter wist Rianne de Vries de A-finale te bereiken. Daarin eindigde ze als laatste, maar door een diskwalificatie voor de Amerikaanse Kirsten Santos werd ze toch nog vierde, net als zaterdag in de finale van de 1.500 meter.

De winst ging naar de Canadese Alyson Charles, die haar eerste wereldbekergoud pakte.

De Vries komt niet verder dan vierde plek in finale 1.000 meter

Lara van Ruijven werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de 500 meter. Ze reed in dezelfde serie als Van Kerkhof, maar kwam halverwege de race ten val in een bocht. Zaterdagavond ging ze ook al onderuit in de halve finales van de 1.000 meter.

Op de kilometer strandde Avalon Aardoom in de kwartfinales.

Bekijk hier de zilveren race van Schulting, Van Ruijven, Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma op de mixed relay:

Zilver voor gemengde estafetteploeg na ultieme jump Hongarije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl