Willem II viert de zege op PEC Zwolle

Willem II bezorgt PEC nieuwe dreun met zege in Zwolle

Willem II heeft in de competitie voor het eerst sinds eind augustus weer eens gewonnen. Met een 3-2 winst bij PEC wipt het over de Zwollenaren in de stand.

PEC startte aanvallend, maar liep in het mes. Damil Dankerlui kopte uit de eerste goede aanval van Willem II raak en Fran Sol tikte, na een rush van Fernando Lewis, na een kwartier de 0-2 binnen.

PEC-aanvaller Mike van Duinen liet voor rust door getreuzel een enorme kans liggen. Na rust drong PEC aan, lag het duel stil omdat er bekers bier op het veld werden gegooid en bracht Vito van Crooy de hoop bij PEC terug.

Opnieuw Sol (kopbal) leek die de bodem in te slaan, maar PEC perste er nog een heus slotoffensief uit. Zian Flemming maakte de 3-2, maar daar bleef het bij. "Het is lastig voetballen, als je de goals zo weggeeft als wij en zelf de kansen niet maakt", mopperde trainer John van 't Schip na afloop.

Sol is na zijn twee doelpunten gedeeld topscorer van de eredivisie. Hij deelt de eerste plaats met Luuk de Jong (PSV). Beide aanvallers staan op negen doelpunten.

Willem II springt naar de elfde plaats op de ranglijst. De Tilburgers hebben nu dertien punten uit twaalf wedstrijden. PEC Zwolle, dat uit de laatste vier duels maar een punt haalde en dit seizoen maar een thuiswedstrijd won, staat veertiende met elf punten uit twaalf duels.

Dolblij

Trainer Adrie Koster van Willem II was dolblij met de eerste zege van Willem II sinds 26 augustus, toen de Tilburgers Heracles met 5-0 oprolden. "Dit hadden we nodig. Zeker als je acht wedstrijden niet hebt gewonnen. En ook nog van een concurrent, maar in de tweede helft was het nog wel hectisch."