In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Deel Almere zonder water na stroomstoring

Ongeveer de helft van Almere zit zonder water. Dat is het directe gevolg van een stroomstoring die vanochtend een verdeelstation in Almere trof. Volgens waterleidingbedrijf Vitens trof de stroomstoring een van de pompstations in de stad en is de druk bij de waterleiding weggevallen.

De stroomstoring trof Almere en wijde omgeving vanochtend vanaf 9.30 uur. Winkels gingen dicht, verkeerslichten werkten niet en het treinverkeer lag een paar uur stil. Doordat een verdeelstation in Almere uitviel, vielen ook drie andere verdeelstations in de omgeving uit. Dat leidde tot stroomuitval in Almere, Muiderberg, Muiden, Bussum en Huizen. In het Gooi lukte het om de stroomvoorziening snel te herstellen, in Almere duurde dat tot 11.45 uur.

Maar nu blijkt volgens Omroep Flevoland dat een deel van Almere dus zonder water zit. In de rest van de stad kampen Almeerders met een lage waterdruk. Waterleidingbedrijf Vitens laat weten dat een monteur probeert om het pompstation weer aan de praat te krijgen. Het is nog onduidelijk hoe lang dat duurt.

Op een kruispunt in Almere leidde de stroomstoring vanochtend tot chaos:

Groningen

In het Westerkwartier, ten westen van de stad Groningen, zaten aan het begin van de middag ongeveer 3500 huishoudens zonder stroom. Volgens RTV Noord ontstond die storing rond het middaguur. Na een uur was het probleem verholpen. Als gevolg van de storing bleef een aantal winkels in onder andere Briltil, Niekerk, Zuidhorn en Noordhorn dicht. De brug in Noordhorn stond een uur lang open.

Vanochtend werden ook de stad Groningen en Winschoten door een stroomstoring getroffen. In beide gevallen werd die na ongeveer anderhalf uur verholpen.

De brug in Noordhorn kon niet meer dicht

Advertentie via Ster.nl