Demi Schuurs (r) met Elise Mertens
NOS Sport

Verlies Schuurs bij dubbelspeldebuut WTA Finals

Demi Schuurs en Elise Mertens zijn er niet in geslaagd de halve finales van de WTA Finals te bereiken. Het Nederland-Belgische koppel verloor in Singapore met 6-1, 6-4 van de regerend US Open-kampioenen Coco Vandeweghe en Ashley Barty.

Schuurs dwong dit seizoen haar kwalificatie voor de WTA Finals af dankzij zeven dubbeltitels. Ze is daarmee met Mertens (drie titels in het enkelspel en vier in het dubbelspel) dit jaar de meest succesvolle speelster qua titels.

De Limburgse leverde als eerste haar opslag in. Na de eenzijdige eerste set was de tweede aanmerkelijker spannender, maar de power van Vandeweghe/Barty gaf de doorslag.

Balende Schuurs: 'Nadeel dat ik tegen Barty speelde'

Schuurs vond dat de opslag vandaag een belangrijke factor was. "Mijn service liep niet heel lekker, terwijl zij goed en slim serveerden.", aldus de dubbelspecialiste, die deze jaargang met Barty aan haar zijde de toernooizege pakte in Rome en Montreal. Nu stonden ze tegenover elkaar.

Volgens Schuurs was dat een klein nadeel. "De trainer van Barty kent mij heel erg goed. Het is denk ik vooral een nadeel, omdat Barty mij mentaal kent, dat hebben andere speelsters minder."

De 25-jarige Schuurs maakte samen met Mertens in Singapore haar debuut op het eindejaarstoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl