NOS Sport

Luiten wordt elfde bij rentree en 'houdt alles goed bij elkaar'

Sergio Garcia is winnaar geworden van de door slecht weer geplaagde Andalucia Masters. Joost Luiten, na een polsoperatie voor het eerst sinds eind mei weer actief op de tour, beleefde met de gedeelde elfde plaats (-2) een prima rentree.

"Het was een lange week om mee te beginnen na vijf maanden niet spelen, maar ik heb met vlagen goed gespeeld en het allemaal goed bij elkaar weten te houden", liet hij op zijn eigen website weten.

Luiten moest vandaag nog vier holes afwerken en dat deed hij met twee keer par, een bogey en een birdie. Als hij nog beter had gepresteerd in Andalusië, had hij zich nog geplaatst voor het slottoernooi van de Europese Tour, het World Championship in Dubai. Vooralsnog is hij eerste reserve.

Garcia zegeviert

Garcia won het tot drie ronden ingekorte toernooi in Sotogrande met een totaal van 201 (-12) slagen. De Spanjaard moest op maandag nog elf holes afwerken. Dat leverde hem drie birdies en een bogey op, waarmee hij de Ier Shane Lowry op vier slagen hield.

Lee Westwood was zondag na de afgebroken derde ronde nog de voornaamste concurrent van Garcia, maar de Brit vergooide maandag met twee bogeys en een double bogey zijn kansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl