Mauro Icardi viert op karakteristieke wijze zijn treffer tegen AC Milan
NOS Voetbal

Icardi brengt Inter in extase met late winnende goal tegen Milan

Internazionale heeft zijn goede vorm onderstreept met een zwaarbevochten zege in de derby met AC Milan. Wie anders dan spits Mauro Icardi kopte de Nerazzurri in de 92ste minuut langs de Rossoneri: 1-0.

De eerste helft van de 222ste editie tussen de roemruchte clubs was er een om te smullen, met een sterk spelend Inter.

Een treffer van Mauro Icardi in de openingsfase werd wegens buitenspel afgekeurd en Milan-doelman Gianluigi Donnarumma redde katachtig op een schot van Ivan Perisic. Een inzet van Stefan de Vrij belandde nog op de paal.

Milan probeerde vooral op de counter toe slaan. Mateo Musacchio leek te scoren, maar werd wegens buitenspel teruggefloten.

De Milanese derby was ook hard. Zo moest de geblesseerde Radja Nainggolan al na dertig minuten worden gewisseld na een fel duel met Lucas Biglia.

Radja Nainggolan en Lucas Biglia komen in botsing met elkaar tijdens Inter-AC Milan

Ook in de tweede helft was Inter dreigend, al creëerde de Champions League-groepsgenoot van PSV minder grote kansen. Matteo Politano had moeten scoren, maar schoot van dichtbij naast.

Milan rook vlak voor tijd nog aan de zege toen een voorzet van de mee opgekomen Ricard Rodríguez bijna in het doel belandde. Keeper Samir Handanovic stond paraat.

In de blessuretijd kreeg Inter alsnog loon naar werken. Matias Vecino legde de bal aan de rechterkant met veel gevoel op het hoofd van Icardi, die de uitgekomen Donnarumma te slim af was.

Vijfde zege op rij

Inter, dat zijn vijfde competitieduel op een rij won, staat derde met 19 punten uit 9 duels. Milan leed zijn tweede competitienederlaag en staat nu twaalfde met 12 punten uit acht duel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl