NOS Voetbal

'102 punten voor PSV? Dat gaat waarschijnlijk niet lukken'

Van Bommel: 'Op 102 punten uitkomen kan bijna niet'

Hij is na de zege op Emmen (6-0) Eric Gerets voorbij als PSV-trainer die bij zijn debuut de langste zegereeks neerzet in de eredivisie. Zegt het Mark van Bommel iets? "Ik weet het wel. Statistieken houd ik allemaal bij. Aan de andere kant..."

Zoveel zegt het allemaal niet, wil Van Bommel er haast schouderophalend mee zeggen. Een reeks van negen duels op rij winnen zegt niets als je aan het einde van de rit zonder prijs het seizoen afsluit. "Maar", zo vervolgt de 41-jarige nieuwkomer zaterdag, "het is wel heel erg mooi."

Mark van Bommel geeft instructies aan Hirving Lozano

Andere statistieken zeggen meer: zaterdag tegen FC Emmen werd wederom de nul gehouden, al voor de vijfde wedstrijd op rij. "Het is heel erg leuk om te zien, dat de jongens gewoon blijven gáán, ook al staat het 4-0 bij rust. Het mooiste moment vond ik een verdedigende actie van Angelino een paar minuten voor tijd, terwijl we 6-0 voor stonden, om ten koste van alles geen tegendoelpunt te krijgen."

'Zo hoort het in mijn ogen'

"Als je met die inzet speelt, kun je ook zulke resultaten neerleggen, dan kun je ook zo het publiek vermaken. Zo hoort het in mijn ogen."

Negen duels gewonnen, maar ook het doelsaldo imponeert: 36 voor en 3 tegen. "Dat zijn statistieken, die zijn hartstikke goed. Mijn complimenten aan de jongens. Waar het gaat eindigen? Je kunt geen honderd... nou, ja het kan wel, op 102 punten uitkomen en zoveel goals maken. Maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. De volgende wedstrijd is Tottenham (woensdag, in de Champions League, red.) en daarna kunnen we pas weer aan de volgende competitiewedstrijd gaan denken."

Luuk de Jong na 6-0 tegen Emmen

Nog twee zeges te gaan, dan komt Van Bommel op gelijke hoogte met Morten Olsen, de trainer van Ajax die bij zijn debuut in 1997/1998 elf wedstrijden op rij won. Geen trainer deed dat de Deen ooit na in de eredivisie.

De tegenstanders van PSV de komende weken: FC Groningen (uit), Vitesse (thuis) en De Graafschap (uit). Maar eerst ontvangt PSV woensdag dus de Spurs in Europees verband.

Lukkien over nederlaag bij PSV: 'Zwaar klote'

En hoe Emmen eigenlijk de avond beleefde? "Dit is zwaar klote", liet de reactie van trainer Dick Lukkien weinig aan de verbeelding over. Hij zag zijn ploeg veel fouten maken en makkelijk de bal inleveren bij de landskampioen. De Drenten blijven op acht punten steken na negen duels (10 voor, 24 tegen).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl