Excelsior wint voor de tweede keer in eigen huis van Vitesse

Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. Door een eigen doelpunt van Max Clarke en een treffer van verdediger Jurgen Mattheij werd het 2-0.

Max Clarke werkt de bal met zijn knie achter zijn eigen doelman

De eerste helft begon gezapig en alleen Vitesse kreeg kleine kansjes via Navarone Foor en Bryan Linssen. Het ontbrak bij hun inzetten echter aan scherpte waardoor Excelsior, dat van de negen eerdere thuiswedstrijden tegen de Arnhemmers er slechts een won, in de wedstrijd bleef.

Doordat Vitesse het scoren naliet, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kon het zelf aan aanvallen gaan denken. Het leverde mogelijkheden op voor Mounir El Hamdaoui en Elías Mar Ómarsson. De Rotterdammers hadden echter de hulp nodig van verdediger Clarke om op voorsprong te komen.

Bij een hoekschop van Excelsior leek de bal via de voet van rechtsback Jeffry Fortes het doel in te gaan. Het doelpunt kwam echter op naam van Clark, die de bal met zijn knie achter zijn eigen doelman werkte.

Kort na rust leek Vitesse tot tweemaal toe op gelijke hoogte te komen en beide keren had Clark weer een hoofdrol. Eerst gaf hij een voorzet op Oussama Darfalou, die de bal via keeper Sonny Stevens over het doel zag gaan. De tweede keer kopte de huurling van Chelsea zelf voorlangs.

Het was duidelijk dat Vitesse in de tweede helft beter in de wedstrijd kwam. Dat onderstreepte Linssen die de gelijkmaker op zijn schoen had, maar die niet binnenschoot.

Doelpunt aan de andere kant

Maar zoals wel vaker; waar de een aanvalt, valt het doelpunt aan de andere kant, Bij een van de schaarse keren dat Excelsior eruit kwam, kreeg verdediger Jurgen Mattheij de bal voor zijn voeten. Het dwarrelschot dat hij afleverde passeerde een woud van benen en eindigde achter Eduardo: 2-0.

Vitesse probeerde nog terug in de wedstrijd te komen, maar het vernuft en geluk ontbraken bij de Arnhemmers. Ook spits Darfalou, in de vorige wedstrijd twee keer trefzeker tegen Heracles Almelo, wist niet te scoren, zelfs niet vanaf de strafschopstip.

En dat is 2-0 voor Excelsior