Joost Luiten
NOS Sport

Luiten overleeft cut bij eerste toernooi in half jaar

Joost Luiten heeft bij zijn eerste toernooi in bijna een half jaar direct de cut gehaald. De 32-jarige golfer, die hersteld is van een polsblessure, gaat zondag de slotdag van de Valderrama Masters in op de 39ste plaats.

Luiten werd in juli geopereerd aan zijn linkerpols, waar hij al sinds maart van dit jaar last van had. Hij speelde een tijdlang met een injectie tegen de pijn, maar de klachten gingen niet weg.

De verwachting was dat Luiten na de operatie tot het eind van het jaar aan de kant zou staan, maar inmiddels voelt hij zich weer fit genoeg om te spelen en maakte hij in Spanje zijn rentree.

Toernooi ingekort tot drie ronden door slecht weer

Het toernooi heeft te kampen met barre weersomstandigheden, waardoor er slechts drie ronden gespeeld zullen worden. Zaterdag werd de tweede ronde voltooid en dat ging Luiten aardig af. Na een openingsronde van 73 deed hij er dit keer twee slagen minder over.

Max Albertus, die een wildcard voor het toernooi kreeg, haalde de cut net niet. Na een geweldige eerste ronde zakte hij terug van de 20ste naar de 78ste plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl