Jan-Willem van Schip
NOS Sport

Van Schip grijpt net naast medailles op omnium

Jan-Willem van Schip is er in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines net niet in geslaagd een medaille te pakken op het omnium tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen. De Nederlandse baanrenner, sinds maart vice-wereldkampioen op het onderdeel, werd vierde.

Van Schip won het onderdeel scratch, viel na de temporace (elfde) wat terug maar na de afvalkoers (vierde) deelde hij de tweede plaats nog met onder anderen de Spanjaard Alberto Torres, die in 2016 en 2017 Europees kampioen werd op het omnium.

Van Schip vierde, Bos vijfde in Saint-Quentin-en-Yvelines

Torres won vervolgens de afsluitende puntenkoers met overmacht en daarmee ook het omnium. Van Schip lag na 50 van de 100 rondes nog op medaillekoers, maar moest uiteindelijk de Brit Oliver Wood en de Fransman Benjamin Thomas ook nog voor zich dulden.

Bos vijfde op keirin

Op de keirin plaatste Theo Bos zich op imponerende wijze voor de finale. Hij ging vroeg aan, zette de concurrentie op een flinke achterstand en kwam als eerste over de finish. Dat kunstje wilde hij herhalen in de finale, maar daarin bleek de tegenstand te sterk.

Hij versnelde wel weer op drie ronden voor het einde, maar in de laatste bocht kwamen vier concurrenten nog voorbij. De Japanner Yuta Wakimoto won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl