De spelers van Go Ahead vieren de winst op Almere

Go Ahead alleen aan kop na zege op concurrent Almere

Go Ahead Eagles heeft de topper in de eerste divisie bij Almere City FC met 1-0 gewonnen en gaat nu alleen aan kop.

Sparta had voor aanvang van de tiende speelronde evenveel punten als de Eagles en Almere, maar kwam niet verder dan 1-1 bij Roda JC. De Rotterdammers staan nu tweede.

Stand aan kop

1. Go Ahead Eagels 10-23
2. Sparta 10-21
3. Almere City 10-20

Go Ahead en Almere probeerden al vroeg in de wedstrijd te storen en hielden achterin de knip op de deur. Kansen waren er amper. Go Ahead was wel iets sterker en kwam ook vlak voor rust uit de omschakeling via Istvan Bakx op voorsprong.

Ook na de rust creëerde Almere niets. Richard van de Venne en Paco van Moorsel lieten beiden nog een enorme kans voor de bezoekers onbenut en verzuimden de score te vergroten.

Sparta kon in Kerkrade, op bezoek bij Roda JC, geen gelijke tred houden met Go Ahead. Lars Veldwijk schoot de Kasteelclub vlak na rust uit de draai nog wel op voorsprong, maar Mitchel Paulissen bracht de Limburgers op gelijke hoogte uit een gemakkelijk gegeven strafschop: 1-1.

Stengs terug bij AZ

Jong AZ speelde voor de derde keer op rij gelijk. Het duel stond voor de Alkmaarders vooral in het teken van de rentree van Calvin Stengs, die veertien maanden geleden een kruisband scheurde.

Dordrecht kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Savvas Mourgos, maar na een door Stengs versierde penalty schoot Ferdy Druijf AZ na ruim een half uur langszij.