LeBron James warmt zich op met de Lakers

Nog een nachtje slapen en dan kan LeBron eindelijk losgaan

Nog een nachtje slapen en dan kan LeBron James eindelijk losgaan voor Los Angeles Lakers. De basketbalgrootheid kwam afgelopen zomer over van Cleveland Cavaliers en sindsdien wordt reikhalzend uitgekeken naar zijn debuut voor het topteam van weleer.

Het nieuwe NBA-seizoen is twee dagen oud. De Lakers spelen morgen in Portland hun eerste duel, tegen de Trail Blazers. In Cleveland missen ze James nu al, want zonder hem werd vannacht met 116-104 verloren van Toronto Raptors.

Gisteren was titelhouder en grote favoriet Golden State Warriors het seizoen wel begonnen met een overwinning.

James nu al indrukwekkend

James maakte in het voorseizoen grote indruk in het shirt van de Lakers. Hij kwam tot een gemiddelde van 34 punten, 9 rebounds en 9 assists per wedstrijd. Daarmee toonde hij aan dat hij niet alleen naar Los Angeles is gekomen om door te breken in Hollywood.

En ook op de trainingen is 'King James' een klasse apart, getuige deze fraaie driepunter.

James zelf probeert de verwachtingen zoveel mogelijk te temperen. "Wij hebben nog een lange weg af te leggen. Golden State begint waar het vorig jaar is geëindigd: bij de titel. Wij beginnen van 'scratch', van nul."

De Lakers beschikten ooit over Magic Johnson, Kareem Abdul Jabbar, Kobe Bryant en Shaquille O'Neal, maar de laatste jaren was het armoe troef in Los Angeles. De ploeg plaatste zich in 2013 voor het laatst voor de play-offs. Met de komst van James hopen de Lakers weer een rol van betekenis te gaan spelen in de NBA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl