Roberto Osuna gooide een dramatische achtste inning
NOS Sport

Bogaerts met Red Sox op voorsprong tegen Astros

Boston Red Sox heeft een 2-1 voorsprong genomen in de finale van de American League. De ploeg van Xander Bogaerts won de derde wedstrijd in Houston met 8-2 na een dramatische achtste inning voor de thuisploeg. De winnaar van de best-of-seven-serie plaatst zich voor de World Series.

Boston vloog in Houston uit de startblokken met twee runs in de eerste inning, waaronder een score van Andrew Benintendi op een rake klap van Bogaerts.

Na zeven innings stond Boston 3-2 voor en deed Astros-coach AJ Hinch een beroep op Roberto Osuna om de Red Sox verder van scoren te houden. Osuna gooide nog wel twee man uit, maar daarna ging het helemaal mis voor de Mexicaan.

Hij moest twee honkslagen toestaan en raakte vervolgens twee opeenvolgende slagmannen met zijn worpen, wat ze vrije doorgang naar het eerste honk opleverde en Boston een run. En alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was voor Osuna, kreeg hij met alle honken bezet ook nog eens een homerun van Jackie Bradley om zijn oren.

In een paar ballen stond Boston opeens 8-2 voor en was de wedstrijd gespeeld. "Dat was een vreemde inning", zei Osuna ongelovig na afloop. "Ik gooi nog twee man uit en ik heb geen idee wat er daarna gebeurt."

Woensdagnacht staat de vierde wedstrijd op het programma, opnieuw in Houston.

In de finale van de National League is Los Angeles Dodgers weer op gelijke hoogte gekomen met Milwaukee Brewers. De ploeg van Kenley Jansen won in Los Angeles de vierde wedstrijd met 2-1 dankzij een homerun van Cody Bellinger in de dertiende inning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl