Vanity Lewerissa scoorde in de vorige ronde twee keer in het Champions League-duel met Sparta Praag
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

In Amsterdam klinkt vanavond de hymne van de Champions League. Maar wel de vrouwelijke variant: de Ajax-vrouwen spelen om 19.00 uur de eerste wedstrijd in de achtste finales, thuis tegen Olympique Lyonnais.

Het is een loodzware tegenstander: de Franse club van international Shanice van de Sanden is titelhouder en won het Europese bekertoernooi al drie keer op rij.

Een samenvatting van de wedstrijd op De Toekomst is rond 22.40 uur te zien in Nieuwsuur op NPO 2. Ook op de radio en online is er natuurlijk aandacht voor de Champions League bij de vrouwen.

Volleybalsters maken zich op voor halve finales

Uiteraard houden we ook vandaag de Nederlandse volleybalsters in het oog. Oranje bereidt zich in Japan voor op de halve finales van het WK tegen Servië. Vandaag reist de selectie met de trein naar Yokohama, waar de halve eindstrijd vrijdag wordt gespeeld.

Een reportage over de volleybalsters is te zien in het Sportjournaal, in Nieuwsuur en ook op NOS.nl en de app.

Voetbal en basketbal

Verder kijken we vandaag nog even terug op de oefeninterland België-Nederland en het Nations League-duel Frankrijk-Duitsland. En er is aandacht voor basketbal: afgelopen nacht is het nieuwe NBA-seizoen in de Verenigde Staten losgebarsten met de wedstrijden Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder en Philadelphia 76ers-Boston Celtics.

Uitzendingen woensdag 17 oktober

13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl