Miranda wordt bedankt voor zijn winnende goal

Miranda helpt Brazilië in extremis langs Argentinië

Brazilië heeft in Saudi-Arabië een oefenduel met Argentinië met 1-0 gewonnen. In de derde minuut van de blessuretijd kopte Miranda raak.

De spelers leken er niet veel zin in te hebben in het snikhete Prins Abdullah al-Faisal-stadion in Jeddah. Het tempo lag laag en kansen waren schaars. Voor rust passeerde Miranda de Argentijnse doelman Sergio Romero al een keer,maar Nicolás Otamendi bracht redding op de lijn. Aan de overzijde schoot Paulo Dybala naast.

Na rust was het spel niet veel beter en leek de wedstrijd uit te draaien op penalty's. Inzet van het jaarlijkse oefenduel tussen Brazilië en Argentinië, de zogeheten Superclásico de las Américas, was namelijk de Doctor Nicolás Leoz Cup.

Maar bij een corner in de extra tijd tastte oud-AZ'er Romero mis en kon Miranda scoren. Bij de Argentijnen deed Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico ruim tachtig minuten mee. Lionel Messi ontbrak: de superster heeft zich sinds het desastreus verlopen WK nog niet bij het nationale team laten zien.

Lozano met Mexico onderuit tegen Chili

De PSV'ers Hirving Lozano en Érick Gutiérrez verloren voor eigen publiek de oefenwedstrijd tegen Chili. Het duel leek op een 0-0 gelijkspel uit te draaien, totdat Nicolás Castillo in de negentigste minuut alsnog het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Feyenoorder Renato Tapia begon in de basis bij Peru in het oefenduel met de VS, dat eindigde in 1-1.

Josh Sargent zette de VS aan het begin van de tweede helft op voorsprong. De 18-jarige Sargent wacht nog op zijn officiële debuut bij Werder Bremen, maar heeft inmiddels al wel vijf interlands achter zijn naam staan. Vlak voor tijd maakte Edison Flores de gelijkmaker.

Pereiro en Doan trefzeker

Uruguay ging, zonder Luis Suárez, in een spectaculair duel met 4-3 onderuit tegen Japan. Twee eredivisiespelers kwamen in het Japanse Saitama tot scoren. PSV'er Gastón Pereiro tikte na een klein half uur de 1-1 binnen, terwijl FC Groningen-speler Ritsu Doan na een klein uur de 3-2 binnenschoot. Het was zijn eerste goal voor Japan in zijn derde interland.

Barcelona-ster Suárez was niet mee op de Azië-trip van Uruguay omdat hij last heeft van zijn knie én op het punt staat om opnieuw vader te worden.

Ritsu Doan schreeuwt het uit na zijn eerste goal voor Japan

Guidetti en Rusnák scoren

Kasper Dolberg stond, net als zaterdag in het Nations League-duel met Ierland, in de basis bij Denemarken in de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Maar de Ajax-spits kwam opnieuw niet tot scoren en werd in de rust gewisseld. De Denen wonnen wel met 2-0 door goals van Lukas Lerager en Martin Braithwaite.

Het oefenduel tussen Zweden en Slowakije eindigde in 1-1, met twee doelpunten van voormalige eredivisiespelers. Oud-Feyenoorder John Guidetti (tegenwoordig Deportivo Alavés) was trefzeker voor Zweden, voormalig FC Groningen-middenvelder Albert Rusnák (tegenwoordig Real Salt Lake) scoorde voor Slowakije.