Harry Kane (midden) viert een doelpunt met zijn ploeggenoten

Sterk Engeland zet Spanje te kijk in Sevilla, IJsland degradeert

Engeland heeft in de Nations League een knappe zege geboekt bij Spanje. De Engelsen, die bij winst kans hielden om de finaleronde van divisie A te halen, wonnen in Sevilla met 3-2.

Spanje begon sterk, maar Engeland sloeg hard terug. Raheem Sterling opende de score uit een voorzet van Marcus Rashford, die de marge verdubbelde nadat Harry Kane een uittrap van doelman Jordan Pickford had opgepikt. Sterling zorgde nog voor rust met een intikker voor 3-0.

In de tweede helft kopte Paco Alcácer uit een corner van Marco Asensio raak. Daarna werd Spanje een strafschop onthouden toen Pickford Rodrigo vasthield.

De goal van Sergio Ramos in de achtste minuut van de extra tijd kwam te laat om het nog spannend te maken.

Sergio Ramos discussieert met arbiter Szymon Marciniak tijdens Spanje-Engeland

Met het resultaat kwam er een einde aan de serie van 27 wedstrijden zonder nederlaag voor Spanje, sinds het land op het EK 2016 met 2-0 van Italië verloor.

Het was bovendien de eerste thuisnederlaag voor Spanje sinds juni 2003. Het land was sindsdien 38 thuiswedstrijden ongeslagen.

IJsland degradeert

IJsland leed in groep 2 van Divisie A zijn derde nederlaag en kan degradatie niet meer voorkomen. Zwitserland, dat eerder tegen IJsland in eigen huis met 6-0 had uitgehaald, won in Reykjavik met 2-1.