Laros Duarte (l) in duel met Quinten Timber

Jong PSV wipt na zege over Jong Ajax heen

Jong PSV heeft in de eerste divisie een zwaarbevochten 2-1 zege geboekt op Jong Ajax. De Eindhovenaren klimmen daardoor in de ranglijst over de regerend kampioen heen en staan nu negende met veertien punten.

Jong Ajax kwam na ruim een kwartier op voorsprong op De Herdgang door een schot van aanvoerder Teun Bijleveld, waarbij keeper Mike van de Meulenhof niet vrijuit ging. Drie minuten later stond het alweer gelijk door een strafschop van Ramon Lundqvist. PSV werd daarna dreigender, raakte nog eens de paal, maar de grootste kansen waren voor de Amsterdammers. Zo bracht doelman Dominik Kotarski twee keer redding op schoten van Václav Cerny.

Vlak na rust maakte Joël Piroe er na een vlotte uitbraak 2-1 van voor Jong PSV. De Amsterdammers gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en kregen ook voldoende kansen. Zo schoof Cerny de bal in kansrijke positie net naast en schoten Quinten Timber en Mitchell Bakker op de lat. Het bleef echter bij 2-1.