NOS Nieuws

Celstraf geëist tegen moeder die zoontje (4) achterliet op Amsterdam CS

Het Openbaar Ministerie heeft 79 dagen cel geëist tegen de moeder die vorig jaar november haar zoontje van 4 alleen achterliet op het centraal station in Amsterdam. Die dagen heeft ze tijdens haar voorarrest al uitgezeten.

Ze wordt vervolgd voor het te vondeling leggen van een kind onder de 7 jaar. Van de geëiste 79 dagen zijn er 60 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De officier van justitie heeft de rechtbank verzocht onder meer als voorwaarde te stellen dat de vrouw zich moet laten behandelen voor haar psychische problemen.

De kleuter liep 26 november alleen rond in de Amsterdamse stationshal. Het jongetje werd opgemerkt door een oplettende voorbijganger. De ouders waren nergens te bekennen. Ook een Burgernetmelding leverde niks op, meldt AT5.

Pleeggezin

De politie probeerde drie dagen lang erachter te komen waar de jongen vandaan kwam. Maar het kind hield zijn lippen stijf op elkaar. Wel was op camerabeelden te zien hoe een vrouw met rolkoffers eerder lange tijd met het kind te zien was. Op grond van tips over die camerabeelden werd zij op 28 november aangehouden.

Het jongetje verblijft bij een pleeggezin, de 40-jarige vrouw bij het Leger des Heils. Ze had op het moment dat ze haar kind achterliet geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze vertelde de rechter eerder dat ze zich niet lekker voelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl