NOS Voetbal

Sané heeft frustraties van gemist WK achter zich gelaten

Sané heeft voor duel met Oranje frustraties achter zich gelaten

Leroy Sané is na een periode vol frustratie terug bij het nationale team van Duitsland. De aanvaller van Manchester City zegt in aanloop naar het Nations League-duel met Oranje dat de voorbije maanden een wijze les zijn geweest.

Er was lange tijd kritiek op de houding van Sané (22) bij de Mannschaft. "Bij Leroy kun je soms het idee hebben dat het hem niet uitmaakt of we winnen of verliezen. Als je naar zijn lichaamstaal kijkt tenminste", zei Toni Kroos in september nog over zijn ploeggenoot.

De dertienvoudig international maakte mede daardoor afgelopen zomer geen deel uit van de Duitse WK-selectie, die in Rusland als titelhouder zeer teleurstellend in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Streep onder het verleden

Sané wil nu een streep onder het verleden zetten. "Het werkte aanvankelijk niet soepel met mij bij de selectie, dat wil ik verbeteren", aldus een schuldbewuste Sané, die vorige maand al met een invalbeurt in de interland tegen Frankrijk zijn terugkeer vierde.

Julian Draxler wil ook kort nog wat kwijt over zijn collega-international: "Leroy heeft een sterk karakter, daar houd ik wel van."

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint komende zaterdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Duitse teammanager Bierhoff: 'Nederland niet onderschatten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl