Blijdschap bij Brock Holt van de Red Sox na zijn homerun
NOS Sport

Red Sox-slagman Holt schrijft geschiedenis tegen Yankees

Met een klinkende 16-1 zege op New York Yankees heeft Boston Red Sox, de club van Xander Bogaerts, de leiding genomen in de play-offs van de American League: 2-1. Na de vierde inning, waarin de Red Sox zeven man wisten binnen te slaan, keek de thuisploeg al tegen een 10-1 achterstand aan.

Grote man aan de kant van de Red Sox was Brock Holt, die geschiedenis schreef door zowel een honkslag, tweehonkslag, driehonkslag als een homerun af te leveren, een 'cycle' in honkbaljargon. In de negende inning was het zover, toen hij de bal het veld uitjoeg.

Het was voor Holt de tweede keer in zijn carrière dat hij tot een cycle kwam, maar in de play-offs van de Major Baseball League had nog nooit iemand dat huzarenstukje op zijn naam weten te brengen.

Voor de Yankees, met Didi Gregorius in de gelederen die in de vierde inning het enige punt voor de thuisploeg binnensloeg, was het overigens de grootste nederlaag in 396 play-off-wedstrijden.

Houston en Dodgers naar divisionfinale

Strijden de Red Sox en de Yankees in hun best-of-5-confrontatie nog verder om een finaleplaats in de American Series, Houston Astros heeft dat voorportaal van de World Series al bereikt. De 11-3 zege bij Cleveland Indians bracht Houston op een beslissende 3-0 voorsprong.

Los Angeles Dodgers won met 6-2 van Atlanta Braves. De ploeg van pitcher Kenley Jansen, die in de slotinning nog even op de heuvel verscheen, plaatste zich dankzij die derde overwinning (3-1) voor de finale van National League. Voor Ozzie Albies, de Nederlandse international die voor de Braves speelt, zit het MLB-seizoen er daarmee op.

In de strijd om een plaats in de World Series moeten de Dodgers het opnemen tegen Milwaukee Brewers, waar Jonathan Schoop onder contract staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl