Wout van Aert en Mathieu van der Poel
NOS Sport

Van der Poel klopt Van Aert voor tweede dag op rij, Vos wint bij vrouwen

Mathieu van der Poel heeft ook zijn tweede veldrit van het seizoen winnend afgesloten. In de GP Mario De Clercq, een veldrit in de Brico Cross-serie waarvoor geen klassement wordt opgemaakt, was hij Wout van Aert te snel af.

Op het droge parcours in Ronse supersnel en had de race meer weg van een koers op de weg. Een groot deel van de race vormde Van der Poel met Van Aert en Michael Vanthourenhout een kopgroep. Op twee ronden van het einde plaatste Van der Poel zijn demarrage en de Belgen zagen hem pas bij de finish terug.

Zaterdag verwees Van der Poel in zijn eerste veldrit van het seizoen Van Aert in Meulebeke ook al naar de tweede plek. Lars van der Haar, de winnaar van vorig jaar in Ronse, moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Vos maakt Oranjefeest compleet

Ook bij de vrouwen was er Nederlands succes. Marianne Vos ging er met twee ronden voor de boeg vandoor en hield de Italiaanse Maria Arzuffi achter zich. De huidige wereldkampioene Sanne Cant werd negende.

Ook Vos (31) boekte haar tweede zege van het seizoen. Ze was ook al de beste in de eerste wereldbeker-veldrit van het seizoen in het Amerikaanse Waterloo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl