Bloemendaal verstevigt koppositie na zege in topper

De hockeyers van Bloemendaal hebben in eigen huis de topper tegen Rotterdam gewonnen en daarmee de voorsprong in de hoofdklasse uitgebreid naar zes punten. Op het Kopje, de thuishaven van Bloemendaal, werd een overtuigende 3-1 zege geboekt.

De manschappen van trainer Michel van den Heuvel gaan met 23 punten nog steeds ongeslagen aan de leiding in de competitie. Oranje-Rood, dat zich zondag in Barcelona kwalificeerde voor de achtste finales van de Euro Hockey League, volgt met een wedstrijd minder gespeeld op zes punten.

Beide clubs deden in de eerste helft, onder toeziend oog van bondscoach Max Caldas, niet voor elkaar onder. Rotterdam kreeg enkele goede kansen, maar het was Bloemendaal dat de score opende. Nadat Jorrit Croon met een fraaie actie een strafbal had versierd, tekende Arthur van Doren, de beste hockeyer van de wereld, voor de 1-0.

Arthur van Doren maakt de 1-0 voor Bloemendaal in de topper tegen Rotterdam

Het leidde tot ergernis bij Rotterdam, dat het ook meermaals niet eens was met de beslissingen van het arbitrale duo. Aanvoerder Jeroen Hertzberger uitte zijn frustratie aan het adres van de scheidsrechter, wat hem kort voor rust op een tijdstraf van twee minuten kwam te staan. Uit boosheid sloeg Hertzberger met zijn stick op de dug-out.

Gebrek aan scherpte

Het incident had de bezoekers in de rust op scherp kunnen zetten, maar Rotterdam kon de tweede helft niet slechter beginnen. Binnen een minuut verdubbelde Bloemendaal de score. Emmanuel Stockbroekx sloeg de bal de cirkel in en nadat een eerste poging nog werd gepareerd, tipte Roel Bovendeert de 2-0 binnen.

Bloemendaal leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een kwartier voor tijd bracht Rotterdam met een uitgekiende strafcorner de spanning terug. Hertzberger schoot niet direct op doel, maar sleepte de bal breed voor de inglijdende Simon Egerton, die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Simon Egerton (links) Emmanuel Stockbroekx in duel met elkaar

Bloemendaal liet zich in het restant van de wedstrijd echter niet van de wijs brengen en besliste het duel een minuut voor tijd met een door Tim Swaen benutte strafcorner.

Rotterdam blijft door de nederlaag steken op plaats zes in de hoofdklasse. Maar de achterstand op de nummer twee Oranje-Rood is slechts één punt.