Lieke Hulsen

Landskampioen Den Bosch gelijk bij Laren, SCHC pakt koppositie

De hockeyvrouwen van Den Bosch zijn in de zevende speelronde van de hoofdklasse ontsnapt aan een nederlaag. De landskampioen speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen Laren.

Lieke van Wijk bracht in de 25ste minuut Laren uit een strafcorner op voorsprong, maar Lieke Hulsen stelde in de 55ste minuut alsnog een punt veilig voor Den Bosch.

Den Bosch zag wel een einde komen aan een serie van zeven opeenvolgende overwinningen, inclusief play-offs, tegen Laren.

SCHC pakt koppositie

SCHC profiteerde van het puntenverlies van Den Bosch en pakte de koppositie door Groningen met 2-0 te kloppen.

Het was de wedstrijd tussen de meest gepasseerde defensie (Groningen, 24 tegendoelpunten) en de meest scorende ploeg (SCHC, 20 treffers) uit de competitie, maar dat kwam in de score niet tot uitdrukking.

Julie Brinkman en Xan de Waard namen de treffers van SCHC voor hun rekening.