De boerderij van het stel in Höxter
NOS Nieuws

Ruim tien jaar cel voor Duits 'martelechtpaar'

Een Duits stel is veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen voor het martelen van zeker acht vrouwen in een boerderij in het plaatsje Höxter. Twee slachtoffers overleefden de martelingen niet.

De rechtbank in Paderborn gaf de 49-jarige Angelika W. dertien jaar celstraf. Haar 48-jarige ex-man Wilfried W. werd veroordeeld tot elf jaar. Ook moet hij zich door een psychiater laten behandelen.

  • EPA
    De verdachte Wilfried W. in de rechtszaal van Paderborn
  • EPA
    Angelika W. met haar advocaat
  • EPA
    De boerderij van het echtpaar in Höxter

De twee lokten gedurende enkele jaren zeker acht vrouwen naar hun boerderij in Höxter met advertenties die zij op het internet plaatsten. Ze hielden de vrouwen wekenlang gevangen en martelden hen. Twee vrouwen stierven aan hun verwondingen. Het lichaam van een van hen werd in kleine stukken gehakt en verbrand in de open haard.

De twee werden in 2016 opgepakt nadat zij een ambulance hadden gebeld voor het laatste slachtoffer. De ernstig mishandelde vrouw overleed in het ziekenhuis.

Schuldig

Tijdens het ruim twee jaar durende proces probeerden de vrouw en haar ex-man vooral elkaar de schuld te geven. Ze wezen elkaar aan als het brein. Vlak voor de uitspraak bood de vrouwelijke verdachte voor het eerst haar verontschuldigingen aan de slachtoffers aan. Haar ex-man zei niet te weten wat goed of fout was. Hij geeft toe dat therapie nodig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl