Kiki Bertens
NOS Sport

Onrustige Bertens strandt in achtste finales Peking

Kiki Bertens is blijven steken in de achtste finales van het toernooi in Peking. De Zuid-Hollandse verloor met 6-4, 6-3 van Katerina Siniakova en incasseert daarmee een flinke tegenvaller in haar jacht op kwalificatie voor de WTA Finals in Singapore, het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters van het jaar.

Bertens liep continu achter de feiten aan omdat ze vaak moeite had haar rust te vinden. Dat leidde tot slordigheden, ook al wist ze in beide sets een 3-1 achterstand te repareren. Toch bood dat haar niet genoeg vertrouwen om door te drukken.

De taaie Siniakova, de mondiale nummer 40, benutte op illustratieve wijze haar eerste matchpoint, nadat Bertens met veel risico en weinig geduld een volley in het net had geslagen.

Bertens blijft door de nederlaag negende in de tussenstand voor plaatsing voor het eindejaarstoernooi in Singapore, dat van 21 tot en met 28 oktober op de kalender staat.

Ze heeft dus nog punten nodig om bij de WTA Finals in actie te kunnen komen. Ze staat voor de komende weken nog op de deelnemerslijst bij de toernooien van Linz en Moskou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl