NOS Sport

Volleybalsters ongeslagen naar tweede ronde WK

Volleybalsters ongeslagen naar tweede ronde WK

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan ook hun vijfde (en laatste) groepsduel gewonnen. De ploeg van coach Jamie Morrison had in Yokohama weinig moeite met Mexico: 3-0 (25-19, 25-14, 25-16).

Mexico boekte alleen een overwinning op hekkensluiter Argentinië, maar gaf in de eerste set Oranje goed partij. Aan de hand van Lonneke Slöetjes wist Nederland in het slot van de set het verschil te maken.

  • FIVB.org
    De Nederlandse volleybalsters staan klaar voor hun duel met Mexico
  • FIVB.org
    Lonneke Slöetjes haalt het punt binnen voor Nederland
  • FIVB.org
    De Nederlandse volleybalsters staan klaar voor hun duel met Mexico

Mexico nam in de tweede set een voorsprong na zes punten op rij, maar na een sterke serie services van Juliët Lohuis sloeg Oranje toe. Lohuis won voor Nederland vijf punten op rij direct uit haar service. "Dat heb ik ook nog niet eerder gedaan", zei ze.

"Ik was in de eerste set heel erg zoekende met mijn service. In de tweede set dacht ik: ik ga er gewoon vol op nu. Dat pakte goed uit."

In de derde set was het verzet van de Mexicaansen gebroken, waardoor Oranje ontspannen de vijfde zege op rij kon boeken. "We moesten Mexico eigenlijk vanaf het begin geen kans geven", meende Lohuis.

"Dat is niet meteen gelukt, maar we hebben het later goed aangepakt. Ik ben blij dat we ze geen enkel moment echt de kans hebben gegeven om een set te pakken."

Tweede ronde met zware tegenstanders

Zondag begint de tweede ronde. Na twee serieuze tegenstanders (Duitsland en Japan) en drie relatief eenvoudige wedstrijden (Argentinië, Kameroen en Mexico) treft Oranje in de tweede ronde opnieuw enkele zware opponenten. "We nemen alle punten mee, dat geeft veel vertrouwen", aldus Lohuis.

"Nu hebben we even twee dagen geen wedstrijden. We gaan reizen (van Yokohama naar Nagoya, red.) en trainen, dan worden we wel weer op scherp gezet."

In de tweede groepsfase neemt Oranje het zondag eerst op tegen Puerto Rico. De andere tegenstanders zijn de Dominicaanse Republiek, Brazilië (olympisch zilver in 2016) en Servië.

De topdrie uit die poule plaatst zich voor de derde ronde, de laatste fase van het toernooi voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl