NOS Sport

Volleybalsters verslaan ook Argentinië op WK: 'Staan er prima voor'

Nederlandse volleybalsters winnen eenvoudig van Argentinië op WK

De Nederlandse volleybalsters zijn op het WK in Japan na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen. De ploeg van coach Jamie Morrison won voor een vrijwel leeg stadion in Yokohama met 3-0 (25-17, 25-17, 25-22) van Argentinië.

Oranje was na drie duels al zeker van de volgende ronde, terwijl Argentinië in zijn eerste drie wedstrijden nog geen set had gewonnen. In het eerste bedrijf werd het klasseverschil al snel duidelijk en Nederland won overtuigend de set.

Argentinië bood in het vervolg meer tegenstand, mede omdat het spel van Oranje bij vlagen wat slordig was. Nederland was in de slotfase van de sets wel weer bij de les, waardoor de winst nooit in gevaar kwam.

Lonneke Slöetjes was met 23 punten topscorer van de wedstrijd. "Ik kon lekker mijn gang gaan, dus dat was wel oké", reageert de speelster telefonisch vanuit Japan. "We staan er prima voor en hebben een goed ritme te pakken."

De Nederlandse is tevreden over de 3-0. "De groep waarin we zitten is niet de sterkste, maar de poule waarmee we kruizen is al een stuk lastiger. Dus het is van belang om elk punt te pakken."

Donderdag is Mexico de laatste tegenstander van Oranje in de poule van zes waaruit de beste vier landen verder gaan in Nagoya. Daar vormen zijn een groep met de beste vier landen uit poule D, met onder meer Servië en Brazilië.

Stand in groep A

Nederland 4-11
Japan 3-7
Duitsland 3-6
Mexico 3-3
Kameroen 3-3
Argentinië 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl