Patrick van Aanholt viert de 1-1 tegen AFC Bournemouth

Prachtgoal Van Aanholt levert Crystal Palace niets op

Ondanks een fraaie treffer van Patrick van Aanholt heeft Crystal Palace de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth met 2-1 verloren.

Bournemouth, met Nathan Aké, kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij een intikker van David Brooks. Tien minuten na rust bracht Van Aanholt, net als Aké opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje, de bezoekers met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen langszij.

De verdediger schoot hard raak in de korte hoek, al leek hij bij de actie wel buitenspel te staan. In de Premier League wordt nog niet gewerkt met de videoscheidsrechter. Protesten van Bournemouth leverden dus niets op.

Drie minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty na een onbesuisde actie van Mamadou Sakho, die zijn tegenstander bij een vrije trap met de elleboog naar de grond werkte. Junior Stanislas schoot vervolgens raak vanaf elf meter.

Bournemouth klimt naar de zevende plaats in de competitie. Crystal Palace staat dertiende.